Blog

Στηρίζω τα ελληνικά brands. Εσύ; #supportyourlocalbrands

ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ

Αγαπώ τους αυτοδημιούργητους ανθρώπους. Έχω κάτι σαν εμμονή να ανακαλύπτω ανθρώπους με ταλέντο και να τους κάνω κομμάτι της ζωής μου. Οι περισσότεροί μου φίλοι, αν όχι όλοι, είναι καλλιτέχνες που θαυμάζω και αγαπώ. Στη δύσκολη φάση που περνάμε με την κρίση που έχει φέρει σαν αποτέλεσμα η πανδημία, οι καλλιτέχνες είναι μία από τις ομάδες ανθρώπων που έχει πληγεί περισσότερο.

Έχεις μπει ποτέ στη διαδικασία να ανακαλύψεις τους καλλιτέχνες του τόπου σου; Θα δεις το ταλέντο και δεν θα το πιστεύεις. Είναι παντού. Μουσικοί, χορευτές, σχεδιαστές, εικαστικοί. Με αφορμή την καραντίνα πολλοί από αυτούς έκαναν τη δουλειά τους πιο γνωστή, ενεργοποιήθηκαν πολύ στα social media και τώρα δεν έχεις πια καμιά δικαιολογία για να μην τους ανακαλύψεις και να τους υποστηρίξεις. Το οφείλεις στον καλλιτέχνη που κρύβεις μέσα σου. Μέσα από αυτό το blog κατά καιρούς θα σου συστήνω ανθρώπους και τα έργα τους. Σήμερα είπα να το κάνω με αγαπημένους σχεδιαστές και ελληνικά brands.

APOSTOLOS MITROPOULOS

Τον ξέρω από τα 18 μου και μάλλον αυτό με σημάδεψε μιας και τα twenties μου ήταν πάντα και παντού μαζί του. Από τα fashion shows του στο Παρίσι μέχρι το ανελέητο clubbing στα ’90s, η μόδα ήταν βασικό μέσο έκφρασης για εμάς εκείνη την εποχή. Είναι ο πιο διαχρονικός σχεδιαστής που ξέρω και δεν το λέω για να τον κολακέψω, αλλά γιατί φοράω ακόμα το πρώτο του ρούχο που έπεσε στα χέρια μου το 1996 (ένα jean corset top to die for) και όλα τα ενδιάμεσα, μέχρι σήμερα.

Έχει ντύσει τους πάντες στη χώρα και όχι μόνο. Είναι fashion forward όπως η Vivienne Westwood και ο Gaultier και πάντα κάνει runways που σου πέφτει το σαγόνι. Τον αγαπώ και είμαι σίγουρη πως θα τον αγαπήσετε κι εσείς γιατί είναι τόσο απρόβλεπτος που αυτή τη στιγμή κάνει μόνο μάσκες με prints από τις παλιές του κολεξιόν- όπως αυτή που φοράω στην πιο πάνω φωτογραφία, γιατί λέει, αυτό είναι το απόλυτο must!
Τσέκαρε το profile του στο Instagram για περισσότερα.

ΣΟΜΦ

Δεν υπάρχει κάτι η που να έχει βγάλει η Μαρία Φλώρα που να μην το έχω στην ντουλάπα μου. Σχεδιάζει μόνη της τα print στα πανιά που χρησιμοποιεί και απευθύνεται σε κορίτσια που δεν τα λες και συμβατικά. Αν είσαι μία από εμάς, πρέπει να έχεις στη συλλογή σου ένα BAD GIRLS CLUB t-shirt που νομίζω είναι και το πιο αγαπημένο κομμάτι που έχει βγάλει. Σχεδιάζει limited κομμάτια για κάθε σεζόν, κάτι που τα κάνει εξαιρετικά περιζήτητα και οι φανατικές της somfettes περιμένουν κάθε φορά να σκάσει μύτη η νέα κολεξιόν με τρελή ανυπομονησία.

Peace and Chaos

Σίγουρα έχεις κάτι που γράφει πάνω peace &chaos. Tα τελευταία χρόνια τείνει να γίνει το πιο ανερχόμενο ελληνικό brand για κορίτσια και γυναίκες που θέλουν να ακολουθούν τις τάσεις στη μόδα αλλά με ένα twist. Η Νεφέλη, μια φανταστική μαμά και απ’ τα πιο cool άτομα που ξέρω και ο άντρας της, σχεδιάζουν μαζί τα prints των ρούχων τους. Τους αγάπησα για τα φανταστικά λογοπαίγνια που έκαναν με ονόματα από rock μπάντες στα πρώτα τους βήματα και τώρα για τα στιλάτα σέξι ρούχα τους που δεν
μοιάζουν με άλλα. Το brand έχει φανατικό κοινό στο εξωτερικό και στην εγχώρια showbiz.

INO MEI

Τα μοναδικά prints δεν είναι το μόνο δυνατό στοιχείο σε αυτό τo beachwear brand. Θα σ’ το πω απλά και με λίγα λόγια. Αν θες το μαγιό σου να εφαρμόζει πάνω σου τέλεια, εδώ είσαι. Δύσκολα μπορώ να σου περιγράψω με λόγια πόσο καλά αγκαλιάζουν τα μαγιό της Ινούς τις καμπύλες του γυναικείου σώματος. ΠΡΕΠΕΙ να το δοκιμάσεις. Θα σου πω μόνο αυτό. Το ολόσωμο μαγιό της στηρίζει το στήθος σα να φοράς σουτιέν. ΟΚ bye!

COLLECTIVA NOIR

Tα ρούχα της Collectiva Noir είναι σαν αναβαθμισμένα basic pieces. Θα βρεις jean που θα είναι μάλλον το ωραιότερο που έχεις βάλει. Το απλό oversize t-shirt του brand είναι αυτό που έψαχνες και κάθεται ακριβώς όπως πρέπει να κάθεται ένα oversize t-shirt. Το cocktail dress της σεζόν θα είναι το απόλυτο showstopper. Θα αγοράσεις ένα κομμάτι και θα το φοράς για πάντα. Μπορεί και η κόρη σου!

Kotsonas Handmade Shoes

Αν δεν έχεις παπούτσι από την οικογένεια Κοτσόνα, δεν έχεις περπατήσει σε 12ποντο και να νομίζεις ότι φοράς σαγιονάρα. Ο μπαμπάς Κοτσόνας σου παίρνει τα μέτρα με ευλαβική ακρίβεια και αγάπη και σου φτιάχνει το παπούτσι των ονείρων σου. Τα σχέδια τα κάνει η θεότητα Μαρία Κοτσόνα και μαζί διαλέγετε όποιο πιθανό συνδυασμό θέλετε σε χρώματα, σχέδια και υλικά. Την ομάδα πλαισιώνουν η μαμά και η Γωγώ που βάζουν τις τελευταίες πινελιές στο θαύμα που είναι τα παπούτσια αυτής της οικογένειας. Οφείλεις στον εαυτό σου ψηλοτάκουνο στα μέτρα σου καλή μου Σταχτοπούτα.

KARAVAN CLOTHING

Αν έπρεπε να σου μιλήσω για έκρηξη χρώματος, bohemian style, άνεση, και ρούχο πλύνε-βάλε θα σου μιλούσα για την Κaravan.
Αν σου είπαν ότι μπορείς να βάλεις μόνο 1 φόρεμα για να βγάλεις όλο το καλοκαίρι, πάρε ένα φόρεμα απ’ την Karavan και θα με θυμηθείς. Κάπως δεν θέλεις να το βγάλεις από πάνω σου. Είναι όλα τόσο χαρούμενα και ζωντανά και σέξι χωρίς καμία επιτήδευση και εύκολα. Ναι, αυτή είναι η λέξη. Εύκολα!

THE ANGEL

Αυτό κι αν είναι local brand. Δύο κορίτσια απ’ την Κρήτη, σχεδιάζουν και ράβουν στο χέρι παρακαλώ, υφάσματα για την προίκα του μωρού σας. Πάντες, σεντονάκια, μπουρνουζάκια, πετσέτες, κουβερτούλες κι ένα κάρο άλλα πανέμορφα mini size essentials με υφάσματα ελεγμένα και πιστοποιημένα για βλαβερές ουσίες, κατάλληλα για το ευαίσθητο δερματάκι των μωρών σας. ​Εκτός από τα υπέροχα πράγματα που φτιάχνουν τις αγαπώ και για έναν λόγο ακόμα. Γιατί με κάθε αγορά σας στηρίζουν το πρόγραμμα «ΒΓΑΙΝΩ ΔΥΝΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ» του Κέντρου Ερευνών Ρίζες που ενδυναμώνει παιδιά που ζουν σε ιδρυματική φροντίδα, καθώς και την ελληνική σχολή σκύλων-οδηγών ΛΑΡΑ που εκπαιδεύει σκύλους οδηγούς τυφλών.

MILOU AND LOU

Aν το παιδί σου μπορούσε να διαλέξει μόνο του τα ρούχα που θα φορέσει, θα διάλεγε κάτι από αυτό το brand. Ρούχα με προσωπικότητα και σε περιορισμένο αριθμό για κάθε σχέδιο, για μικρούς fashionistas. Προσωπικά τα λατρεύω γιατί εκτός από το «σωστό» leopard print που χρησιμοποιούν σε τέλειους χρωματικούς συνδυασμούς, που είναι και η αδυναμία μου, τα υφάσματα είναι μαλακά και δεν ξεθωριάζουν με τα πλυσίματα. Must.

SUN.SET.GO!

Εδώ η φάση μυρίζει καλοκαίρι. Ακόμα και στις χειμερινές τους κολεξιόν τα ρούχα είναι λες και μυρίζουν καλοκαίρι. Κι αυτό μάλλον έχει να κάνει με τη διάθεση του brand. Μαγιό, ρούχα παραλίας, αλλά και αθλητικά, κολάν και μικρά φορεματάκια, όλα φτιαγμένα για να σε κάνουν να νιώθεις και να μοιάζεις καλοκαιρινή.

DOUBLETROUBLE

Βρήκα αυτό το brand με handmade κοσμήματα και τσίριξα από χαρά. Είμαι σίγουρη πως το ίδιο θα κάνεις κι εσύ όταν δεις τα huge σκουλαρίκια που κατασκευάζει αυτή η κοπέλα και δεν μοιάζουν με τίποτα άλλο που έχεις δει. Κάνε μια υπομονετική βόλτα στο προφιλ της και θα βρεις statement κοσμήματα που θα απογειώσουν και το πιο βαρετό outfit.

Διαβάστε το άρθρο κάνοντας κλικ ΕΔΩ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *